Voor studenten met een groot bakkes

In ’t stad zijn de mogelijkheden oneindig  op vlak van wonen, werken, studeren en ontspannen. Antwerpen als studentenstad? Yes! Aggetmorwet! Steeds meer studenten kiezen voor de koekenstad.

Antwerpen is niet enkel de grootste Vlaamse stad, maar met zijn 55.000 studenten (say whaattt?!) ook de derde grootste studentenstad van Vlaanderen. Meer dan 200 richtingen, verdeeld over 29 campussen van acht uniefs of hogescholen trekken jaarlijks een hoop getalenteerd volk uit binnen- & buitenland aan. Dat maakt de stad bruisend op de campus én daarbuiten.

Studenten maken de stad en de stad maakt studenten op economisch, maatschappelijk & cultureel vlak. Niet enkel de individuele student, maar zeker ook zij die zich organiseren in clubs of een mandaat opnemen als vertegenwoordiger op hun onderwijsinstelling. De Antwerpse studentencommunity is essentieel voor de stad Antwerpen. De leden ervan vormen met hun rijke traditie aan welkomstrituelen zeer zichtbare bewoners in onze stad.

Inspraak van studenten

Dat de Antwerpse student niet op zijn/haar/hun mondje gevallen is dat weten én dat hebben we graag!
Voor, door én met studenten vormt het uitgangspunt van alles wat we doen. Zo heeft de student sinds 2004 via het Antwerps Studentenoverleg officieel inspraak gekregen in het studentenbeleid in de stad.

 

And there is moreee, studenten geven niet alleen hun ongezouten mening, ze nemen ook engagement. Eforrekes doen dat kan de Antwerpse student als geen ander.

Studentencharter

Via ondertekening van het Studentencharter nemen ze hun rol op om Antwerpen niet alleen te laten bruisen, maar er ook mee voor te zorgen dat het een aangename woonstad blijft via wederzijdse afspraken.

Meer info

Kick-off

Zij bepalen mee de inhoud van de Kick-off voor Antwerpse presidia & studentenvertegenwoordigers, een jaarlijks congres op maat van de nieuw verkozen presidia & studentenvertegenwoordigers.

meer info

Het Grote Doopdebat

Ook in het heruitvinden van welkomstrituelen via het Grote Doopdebat en de jaarlijks aanpassing van de Inspiratiegids voor welkomstrituelen vormt de stem van de student de basis.

Meer info

Inspiratiegids

We vertaalden de nieuwe inzichten in een inspiratiegids met daarin tips & tricks over welkomstrituelen voor, door en met studenten. Zo kan jij  voorbereid en geïnformeerd starten aan het academiejaar. De gids reikt tools en handvaten aan en focust op bewustzijn en leiderschap over welkomstrituelen. Een must voor elke studentenvereniging!

MEER INFO

FAQ

Ik wil graag mee het studentenbeleid in de stad bepalen. Hoe doe ik dat?

Sluit je aan bij het Antwerps Studentenoverleg!

Deze adviesraad komt maandelijks bij elkaar in GATE15 (Kleine Kauwenberg 15, 2000 Antwerpen) om prangende vragen over het studentenbeleid aan het college van burgemeester en schepenen te formuleren. Of advies te geven over beslissingen die het college wil nemen die impact hebben op het studentenleven in Antwerpen.

(en daarbij een niet onbelangrijk pluspunt: gratis pizza!!)

Meld je aan via hello@stuvent.be

Maar ik heb helemaal geen groot bakkes... ben ik dan niet welkom!

Nee!

Haha, jawel, natuurlijk wel.

Heb je nog een prangende vraag, maar staat ze hier niet tussen? Daar moet je niet mee blijven zitten natuurlijk.

STEL JE VRAAG