Dit was Kick-off 2024

Sinds 2012 maken alle nieuw verkozen presidia en studentenvertegenwoordigers jaarlijks hun opwachting op de Kick-off voor Antwerpse presidia & studentenvertegenwoordigers. Dit is een congres met een boel hapklare, bruikbare informatie, inspiratie & debat.

Bekijk de foto's


Nog efkes info checken? Hieronder vind je de presentaties van de sprekers.

Save the date 2025

De Kick-off is nog maar net voorbij, maar wij denken al graag aan de volgende editie! Markeer woensdag 14 mei 2025 alvast in ’t vet op jullie clubkalender.

Tips, feedback, ideeën? Hit us up!


Of kom naar onze opkomende evenementen

Bekijk alle evenementen

FAQ

Waar & wanneer gaat de Kick-off door?

De Kick-off wordt steeds georganiseerd in de eerste helft van mei, dan zijn (quasi) alle nieuwe presidia verkozen.

Zo kunnen we hen voor de blok & het opstellen van de clubkalender van het volgende academiejaar nog alle praktische info meegeven.

Deze inspirerende namiddag heeft al op verschillende locaties in de Antwerpse binnenstad plaats gevonden, maar gaat de laatste jaren steeds door in het Zuiderpershuis.

Voor wie is de Kick-off en quanta kostda?

Elke student, verbonden aan een Antwerpse instelling voor hoger onderwijs en lid van het presidium van een studentenclub en/of studentenraad kan deelnemen aan de Kick-off of het aansluitende programma tijdens academiejaar 2023-2024.

 

De student kan gratis deelnemen aan de Kick-off na inschrijving op de website www.stuvent.be. Aanvraag van een ticket loopt via het self-service ticketplatform Eventbrite.

Wat als ik een verplichte les heb?

De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, AP Hogeschool en Hogere Zeevaartschool), KU Leuven Antwerpen en Thomas More Antwerpen laten weten dat hun studenten gewettigd afwezig mogen zijn om naar de Kick-off  te kunnen komen.

STAN zorgt voor een aanwezigheidsattest: je kan deze de dag zelf aan de infobalie verkrijgen.

Moet ik verplicht naar de Kick-off als presidiumlid?

Zoals bepaald in het Studentencharter is er een verplichte vertegenwoordiging van elke studentenclub op de Kick-off.
Als het nieuwe presidium nog niet verkozen is, wordt er vertegenwoodiging vanuit het zittende presidium verwacht.

Voor presidia die welkomstrituelen organiseren moeten één à twee ‘intern toezichters’ van elke club de cursus ‘Omgaan met alcohol tijdens activiteiten’ volgen als verplicht onderdeel.

Heb je nog een prangende vraag, maar staat ze hier niet tussen? Daar moet je niet mee blijven zitten natuurlijk.

STEL JE VRAAG